World Food Day

Στις 16 Οκτωβρίου 2020 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων με το παρακάτω σύνθημα:

Καλλιεργούμε, Θρέφουμε, Διατηρούμε. Μαζί.

Οι Ενέργιές μας είναι το Μέλλον μας.

Όπως αναφέρει “Η παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας που έφερε ο COVID-19, είναι η στιγμή να αναλογιστούμε για τα πράγματα ποθ αγαπάμε αληθινά και για τις βασικότερες των αναγκών μας. Αυτές οι στιγμές αβεβαιότητας έκαναν πολλούς από εμάς να αναζωογονήσουμε την εκτίμησή μας για ένα πράγμα που κάποιοι θεωρούν δεδομένο αλλά για πολλούς ελείπει: την τροφή. Η τροφή είναι η ουσία της ζωής και το στήριγμα των πολιτισμών και των κοινοτήτων μας. Η προστασία της πρόσβασης σε ασφαλή και θρεπτική τροφή είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα απαραίτητο τμήμα της απάντησης στην πανδημία COVID-19, ειδικά για τις φτωχιές κι ευάλωτες κοινότητες, που πλήττονται πιο σκληρά από την πανδημία και τις οικονομικές κρίσεις που αυτή επιφέρει. Σε μια τέτοια στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για υποστήριξη τους ήρωες των τροφίμων – αγρότες και εργάτες κατά μήκος του διατροφικού συστήματος – που διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα καταφέρνουν να φτάσουν από το χωράφι στο πιάτο μας ακόμα και εν μέσω τόσο πρωτοφανών διαταρραχών όπως η πρόσφατη κρίση του COVID-19.”

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό και ιστορίες “ηρώων των τροφίμων” μπορείτε να βρείτε (στα αγγλικά) στην ειδικά διαμορφομένη σελίδα του FAO: http://www.fao.org/world-food-day/home/en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *