Παγκόσμια Ημέρα Ελαιοκομίας – Εσπερίδα: Μία αγκαλιά για την Κεφαλλονίτικη ελιά – Προστασία ελαιόδεντρου και ανάδειξη ελαιολάδου

Πηγή φωτογραφίας: https://pixabay.com/photos/olive-oil-olives-loaf-olive-branch-3803152/

Η 26η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιόλαδου από την UNESCO και τη Διεθνή Επιτροπή Ελιάς. Η UNESCO υποστήριξε τη θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής το 2019, στην 40η συνεδρίαση τηε Γενικής Συνέλευσης της UNESCO.

Σο φετινό του μήνυμα για τον εορτασμό, ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO, Audrey Azoulay, αναφέρει

Η ελιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δέντρο με ροζιασμένο κορμό. Είναι η εμβληματική ενσάρκωση των αξιών της ειρήνης, της σοφίας και της ελπίδας – αξίες που θέλουμε να γιορτάσουμε σήμερα, με αυτή την Παγκόσμια Ημέρα

Ολόκληρη η ανακοίνωση στα Αγγλικά εδώ.

Η συντονίστρια του Ελληνικού Κόμβου του METROFOOD-RI καθηγήτρια κ. Μαρία Τσιμίδου τιμώντας την παγκόσμια μέρα ελαιοκομίας συμμετέχει στις 27.11.2021 και ώρα 17:30 στην εσπερίδα με θέμα Μία αγκαλιά για την Κεφαλλονίτικη ελιά – Προστασία ελαιόδεντρου και ανάδειξη ελαιολάδου που οργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, το Πρόγραμμα ΒΙΟΜΝΗΜΕΣ και το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και υποστηρίζεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο ππορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εσπερίδας η οποία πραγματοποιείται δια ζώσης στο Αργοστόλι αλλά την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά:

Σύνδεσμος διαδικτυακής σύνδεσης μέσω ZOOM: https://us06web.zoom.us/j/86964765972?pwd=VHVZK1Q5N21kTnB2czBuSFNaRXFOdz09

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΟ και τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ και τα υποστηρίζουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *