Χημική Υπηρεσία Μετρολογίας: Νέα επικυρωμένη μέθοδος για τον προσδιορισμό ακρυλαμιδίου σε ειδικές κατηγορίες τροφίμων

Με αφετηρία τις αυστηρότερες απαιτήσεις για τις επιδόσεις των μεθόδων προσδιορισμού ακρυλαμιδίου οι οποίες προβλέπονται από τον Εκτελεστικό Κανονισμό ΕΕ 2019/2093, σε συνδυασμό με τα… Read More »Χημική Υπηρεσία Μετρολογίας: Νέα επικυρωμένη μέθοδος για τον προσδιορισμό ακρυλαμιδίου σε ειδικές κατηγορίες τροφίμων

Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR_RI – Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πρόγραμμα Παρουσίαση κεντρικών τεχνολογιών της Υποδομής: Χαιρετισμοί  Συνοπτική παρουσίαση δυναμικού, εξοπλισμού και πρωτοκόλλων Μεταβολομική με τη χρήση τεχνολογιών Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού Μεταβολομική με τη χρήση τεχνολογιών Φασματομετρίας μαζών Πρωτεωμική:… Read More »Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής FoodOmicsGR_RI – Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

O ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την “Κατάσταση του Πλανήτη” – Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Tην Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Guterres θα παρουσιάσει την έκθεση του για την «Κατάσταση του Πλανήτη (State of the Planet)». Η… Read More »O ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την “Κατάσταση του Πλανήτη” – Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

1η Συνέλευση της Κοινοπραξίας METROFOOD-PP || 5 & 6 Νοεμβρίου 2020

Η 1η Συνέλευση της Κοινοπραξίας του METROFOOD-PP έλαβε μέρος διαδικτυακά στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2020. Το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων του METROFOOD-PP – εταίροι… Read More »1η Συνέλευση της Κοινοπραξίας METROFOOD-PP || 5 & 6 Νοεμβρίου 2020

World Food Day

Στις 16 Οκτωβρίου 2020 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων με το παρακάτω σύνθημα: Καλλιεργούμε, Θρέφουμε, Διατηρούμε. Μαζί.… Read More »World Food Day

Συνέντευξη στο περιοδικό Αρτοποιός και το Freshbakery.gr για το κάλεσμα του METROFOOD-RI στο πιλοτικό πρόγραμμα τεχνικών μείωσης ακρυλαμιδίου σε έτοιμα αρτοσκευάσματα

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός, freshbakery.gr, φιλοξενεί σήμερα τη συνέντευξη της κα. Μαρίας Τσιμίδου, Διευθύντριας του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας… Read More »Συνέντευξη στο περιοδικό Αρτοποιός και το Freshbakery.gr για το κάλεσμα του METROFOOD-RI στο πιλοτικό πρόγραμμα τεχνικών μείωσης ακρυλαμιδίου σε έτοιμα αρτοσκευάσματα

UNIVERCITY OF CΑLABRIA – Υποτροφίες για Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Διατροφής

Το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας ανακοίνωσε διαγωνισμό για υποτροφία για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Επιστήμη της Διατροφής, με τίτλο “Nutritional Sciences”, για το έτος 2020/21.… Read More »UNIVERCITY OF CΑLABRIA – Υποτροφίες για Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Διατροφής

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Πρόσβαση στην πιλοτική παρουσίαση: μείωση ακρυλαμιδίου σε αρτοσκευάσματα

Με τη 2η ανοιχτή πρόσκληση, το πρόγραμμα METROFOOD-RI επιδοτεί την πρόσβαση στις ερευνητικές του υποδομές, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελέσουν μέρος του ερευνητικού προγράμματος. Προγράμματα… Read More »2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Πρόσβαση στην πιλοτική παρουσίαση: μείωση ακρυλαμιδίου σε αρτοσκευάσματα